Facebook

Jaa tämä sivu Facebookissa!

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

TuSKY:n uutiset TuSKY:n uutiset

Näyttelijäura meni aivan hampuiksi

Muistatko vielä vuodelta 1999 Blairwitch Project -elokuvan, joka oli niin pelottava, ettei sitä voinut katsoa paukuissa? Heather Donahue tärisi ja vapisi kavereittensa kanssa teltassa näkymättömän pahuuden riivaamassa metsässä. 

HeatherPienellä budjetilla tehdystä elokuvasta tuli kassamenestys, mutta se ei potkinut Heather Donahuen näyttelijän uraa kovin pitkälle.

37-vuotias Donahue on takaisin parrasvaloissa toisen hämärän rajamailla liikkuvan tarinan kanssa. Tällä erää hän kiertää esittelemässä muistelmakirjaansa Growgirl, jossa hän kertoo vuodesta lääkemarihuanan kasvattajana Pohjois-Kaliforniassa.

Donahue toivoo sen aloittavan hänen uuden uransa kirjailijana. Hän lopetti näyttelijän uransa esiinnyttyään Blair Witchin jälkeen yhdessä minisarjassa ja yhdessä komediassa.

Kalifornian äänestäjät dekriminalisoivat lääkekannabiksen vuonna 1996, mutta kasvattajat ovat joutuneet lailliseen ristituleen liittovaltion virkamiesten pitäessä kannabista edelleen laittomana. He ovat myös käyneet kasvattajien ja kannabisapteekkien kimppuun Kaliforniassa.

Kysymys: Oliko Blair Witch hyväksi urallesi?

Donahue: Olen edelleen ylpeä roolistani siinä. Tunnen tehneeni työn hyvin. Varmaan jotkut väittelevät siitä, että oliko se hyvin tai huonosti toteutettu. Sain siitä vuoden huonoimman näyttelijättären palkinnon, joten se on nyt hankittu.

Kuinka päädyit kasvattamaan lääkemarihuanaa?

Menin meditaatioretriittiin poltettuani loppuun näyttelijäresurssini ja tapasin siellä erään kaverin kapungista, jossa olin itsekin asunut aikoinaan. Tutustuimme ja hän kutsui minut käymään talossaan. Kysyin, että mitä hän oikein tekee työkseen, koska en oikein halunnut mennä siihen kaupunkiin. En tiennyt mitä ihmiset tekivät työkseen. Hän sanoi kasvattavansa kannabista ja tuumin, että mikäpä siinä.

Huolettaako sinua se, että poliisi voisi tunnistaa kyseiset ihmiset kirjasi perusteella?

Jokainen kirjassa esiintyvän nimi on muutettu. Uskon, että kanssani tekemisissä olevat ihmiset on vaikea tunnistaa. Lisäksi minun piti tehdä jossakin vaiheessa päätös siitä, haluanko osallistua keskusteluun tästä aiheesta.

Uskon, että kieltolaki tekee enemmän vahinkoa kuin kannabiskasvi ja luulen, että on tullut korkea aika tarkastella asiaa järkevästi sekä ripauksella huumoria. Siksi ajattelin, että minun tulee tehdä moraalinen päätös asiassa. Mutta minun pitää elää tämän asian kanssa ja se on valvotuttanut minua joinakin öinä.

Onko kukaan kanssasi työskennellyt tullut kritisoimaan kirjoittamaasi?

Luin kirjaani Humboldtin hamppufestivaaleilla ja sain kritiikkiä erityisesti kirjan luvusta jossa kerron hamppuvaimoista, jotka ovat pohjimmiltaan kuin Beverly Hillsin luksusrouvia, mutta joilla on enemmän karvoitusta. Läsnä oli pari hamppuvaimoa ja yksi heistä alkoi ahdistelemaan minua kysymyksillään.

Olitko itse hamppuvaimo?

Joskus toivoin olevani hamppuvaimo. Hamppuvaimo on tavallaan kuin 50-luvun kotiäiti. Hän pitää huolta miehestään ja tämän aikaisemmasta suhteesta saadusta lapsesta sekä valmistaa ateriat. Hän myös hoitaa ruokapuutarhaa, mutta yleensä ei itse rahapuutarhaa eli kannabista.

Oliko sinulla koskaan minkäänlaisia syyllisyydentuntoja siitä, että rikoit liittovaltion lakia?

Ei, vaan tunsin todellakin tekeväni jotakin hyvin myönteistä. Mielestäni ongelma on politiikassa eikä kasvissa. En kokenut koskaan minkäänlaista moraalista ongelmaa tässä suhteessa.

Lähde: Reuters 6.1.2012

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.