Facebook

Jaa tämä sivu Facebookissa!

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

TuSKY:n uutiset TuSKY:n uutiset

Montel Williams lähtee lääkemarihuanabisnekseen Washington DC:ssä

Yhdysvalloissa tunnettu TV-juontaja Montel Williams aloittaa uran lääkemarihuanan kasvattajana. Hänellä diagnosoitiin MS-tauti muutama vuosi sitten ja hänestä on tullut myös tunnettu lääkekannabisaktivisti. Williams on ollut jo mukana Abatin-nimisessä kannabisapteekissa Sacramentossa, mutta varsinainen uutinen on se, että hänen uusi kannabisapteekkinsa avataan USA:n pääkaupungissa Washington DC:ssa.

MontelMaan pääkaupunki on poikkeus kaikista maan osavaltioista. Siellä lääkekannabis sai taakseen äänestäjien enemmistön jo vuonna 1998, mutta poikkeuksena muista osavaltioista USA:n kongressi pystyi estämään paikallishallintoa panemasta lakia täytäntöön aina tähän vuoteen saakka.

Kongressi perui kieltonsa vuonna 2009 ja vuonna 2010 paikallishallinto yksimielisesti hyväksyi lääkekannabislait sallien potilaiden käyttää kannabista lääkärin hyväksymänä. Laki sallii kymmenen kasvattamon ja kahdeksan kannabisapteekin perustamisen alueelle ja niiden sijainti sekä omistajat saatiin ratkaistua vuoden 2012 alussa.

Yhdysvaltojen pääkaupungin paikallishallinnon ratkaisu myöntää lääkekannabiksen kasvatuslupa Montellille ja muille yrittäjille voi raivostuttaa Obaman hallinnon. Potilaiden edustajat ovat puolestaan huolissaan siitä, että Washington DC:n hyväksymä laki ei salli potilaiden itse kasvattaa kannabistaan. Lain mukaan potilas ei myöskään saa ostaa kannabista muualta kuin hyväksytyistä kannabisapteekeista. Niinpä potilaat voivat jäädä ilman tarvitsemaansa lääkettä jos Obaman hallinto päättää alkaa ratsailemaan DC:n kannabisapteekkeja ja kasvattamoja. Kadulta kannabista ostaessaan potilaat voivat joutua pidätetyiksi, syytetyksi ja vankilaan.

Drug Policy Alliancen edustaja Bill Piper: ”Kun ottaa huomioon Obaman hallinnon käymän sodan kannabisapteekkeja vastaan on edesvastuutonta, että DC:n hallinto ei salli potilaiden kasvattavaa itse lääkettään - ja kertakaikkisen julmaa jättää heidät vankilatuomion armoille, jos he joutuvat hankkimaan lääkkeensä mistä sattuvat saamaan. DC:n hallinnon tulisi säätää hätätilalainsäädäntöä sen varalle, että liittovaltio alkaa sulkemaan kannabisapteekkeja.”

”Pormestarin ja kaupunginvaltuuston tulisi puolustaa DC:n lääkekannabisohjelmaa, vaikka Obaman hallinto on julistanut metsästyskauden alkaneeksi lääkekannabispotilaita ja kannabiksen tuottajia vastaan. Lääkekannabista kasvaa pian vain parin korttelin päässä Valkoisesta talosta ja kongressista. Myötätuntoisten kannabispolitiikan vastustajien pitäisi ymmärtää, että heidät tullaan laskemaan häviäjien joukkoon historiaa kirjoitettaessa.”

Lähde: Celebstoner 27.4.2012 ja Drug Policy Alliance 30.3.2012

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.